Text & Bild

 

Jag har jobbat som journalist sedan 1979, med ett antal vikariat; på de flesta av Värnamo Nyheters lokalredaktioner, Smålands Folkblad, Radio Jönköping plus två fasta jobb; Smålandsbygdens Tidning 1981-82 och Finnveden 1988-2002. Sedan dess frilansat som journalist och med uppdragsskrivande, bland annat. 

 

Mest har jag jobbat på lokalredaktioner, och tagit alla bilder själv (och gått fotokurser, bland annat hos Kursverksamheten i Lund). Jag kan ordna fotografering av hästar och hästmiljöer till hemsidor och andra publiceringar. Tänk på att text och bilder omfattas av upphovsrättslagen. Det är alltså inte tillåtet att ladda ned och sprida andras bilder från nätet.

 

Texter kan jag hjälpa till med. Jag är van vid olika uttrycksformer för olika sammanhang, och det kan gå snabbare att anlita mig för texterna på exempelvis en hemsida än att slita med dem själv.

 

Översättning till engelska är en annan arbetsuppgift jag kan ta hand om. Vi är ett engelsktalande folk, men många upplever att det är svårt att få till en träffsäker översättning. Jag har många års erfarenhet av att läsa och skriva på engelska, inte minst när det gäller hippologiska termer. 

 

Redigering och annonssättning har det också blivit under åren. Broschyrer, flygblad och liknande arbeten gör jag för lämning till tryck.

 

I november -14 startade jag YouTube-kanalen Horseways, där jag publicerar korta videor med sådant som är nytt i hästvärlden, som forskningsstudier eller spännande idéer. Roligt men tidskrävande, så det har stannat av, men filmerna finns kvar.

Hemsidan_spalt_6.jpg

 
stäng